×
Заповніть, будь ласка, форму нижче для переходу на платіжну систему
Новини

Чи готова Україна до відбудови та економічного відновлення?

30.04.2022 28 квітня 2022 року Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна провів дискусію на тему "Чи готова Україна до відбудови та економічного відновлення?"

У ній взяли участь директор аналітичного відділу компанії «Concorde Capital» Олексій Паращій та експерт з електроенергетики та будівництва Олег Палайда, модерував захід директор CASE Україна Дмитро Боярчук.

Основні тези з дискусії:

  • Потрібна нова продумана схема організації та побудови міст, яка втримуватиме оборону територій.
  • Законодавчі зміни приймають довго і зміну будівельних норм потрібно починати вже сьогодні. Одразу після завершення війни треба приступати до відновлення всієї інфраструктури.
  • Оплачувати відновлення повинна країна-агресор, яка завдала шкоди.
  • За організацію і створення фонду компенсації та відшкодування збитків повинен відповідати великий респектабельний міжнародний гравець, щоб вже зараз надавати Україні гроші для відбудови всіх зруйнованих активів.
  • Важливим є відновлення житла, інфраструктури та бізнесу. Треба також розробити механізми компенсації та фінансування втрат опосередкованої дії для бізнесу, що постраждав частково і не повністю знищений.
  • Потрібно залучати інвесторів і давати їм більшу норму прибутку, аніж вони мають у країні, де немає ризиків і вже побудовано інфраструктуру.
  • Відновлення бізнесу можливе за допомогою фінансування держави. Пільгове кредитування буде покриватися за рахунок державних банків з гарантією погашення після отримання компенсації втрачених активів.

Повний текст за посиланням.

Відео дискусії:

Організатор дискусії: Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна . За підтримки та інформаційного партнерства з провідним діловим онлайн-виданням Економічна правда та просвітницькою ініціативою Останній Капіталіст .

Проєкт фінансується Фондом міжнародної солідарності в рамках програми польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Публікація висловлює виключно думку автора та не може сприйматися, як офіційне становище Фонду міжнародної солідарності чи Міністерства закордонних справ Республіки Польща.