×
Заповніть, будь ласка, форму нижче для переходу на платіжну систему
Новини

Відомий американський економіст Крістофер Хартвелл став членом правління аналітичного центру CASE Україна

23.09.2020 Провідний дослідник економічних та політичних інститутів та відомий економіст на міжнародному рівні Крістофер А. Хартвелл  допоможе CASE Україна долучитися до вирішення проблем на пострадянському просторі та в Європі.

 На засіданні загальних зборів громадської спілки CASE Україна було ухвалене рішення про розширення складу правління та залучення до його членів колишнього президента аналітичного центру CASE у Варшаві Крістофера Хартвелла.

 «Я радий стати членом Правління CASE Україна. У світі дезінформації аналітичні центри мають вирішальне значення для надання заснованих на фактах рішень, які можуть визначати ефективну політику, – пояснив своє рішення долучитися до керівництва CASE Україна Крістофер Хартвелл. – Я сподіваюся поділитися своїм досвідом і знаннями, здобутими на посаді президента CASE в Варшаві, а також в інших країнах колишнього Радянського Союзу, щоб допомогти CASE Україна повністю реалізувати свій потенціал. CASE Україна здатний здійснити конструктивний внесок у вирішення проблем, що стоять не тільки перед Україною, але й Європою та країнами СНД».

Крістофер Хартвелл є професором Борнмутського університету у Великобританії, професором Університету Козьмінського в Польщі та провідним дослідником еволюції інститутів суспільства.

Крім своєї академічної роботи, він працював у Міністерстві фінансів США,  консультував уряди і приватний сектор з питань економічної політики у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Польщі, Україні, Хорватії.

Він публікувався в престижних політичних та економічних журналах, таких як Journal of Economic Behavior & Organization, Explorations in Economic History, JCMS: Journal of Common Market Studies, Cambridge Journal of Economics, Journal of Economic Policy Reform, Regional Studies і Post-Communist. Economies (більше 500 цитувань в наукових виданнях). Також професор Хартвелл регулярно з’являється у медіа (Wall Street Journal, the Washington Post, the Financial Times та ін.) як дописувач і економічний експерт.

Професор Хартвелл має докторський ступінь з економіки Варшавської школи економіки та магістра з державного управління (зі спеціалізацією «міжнародна торгівля та фінанси») Гарвардського університету. Він є автором книг «Institutional Barriers in the Transition to Market: Examining Performance and Divergence in Transition Economies» (Palgrave Macmillan, 2013) та «Two Roads Diverge: The Transition Experience of Poland and Ukraine» (Cambridge University Press, 2016).