×
Заповніть, будь ласка, форму нижче для переходу на платіжну систему
Новини

Як відбудовувати міста після війни?

20.05.2022 Ключові висновки експертної дискусії про перспективи відбудови пошкодженої та зруйнованої інфраструктури українських міст.

18 травня 2022 року Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна провів дискусію на тему «Як відбудовувати міста після війни?».

У ній взяли участь співзасновниця Урбан-500 у Києві, член Наглядової ради Асоціації регіональних досліджень Ольга Мрінська, PhD, Університет Кентукі, доцент Київської школи економіки (КШЕ) Володимир Вахітов, модерував захід виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук.

Публікуємо ключові тези дискусії, а також стислий переказ доповідей спікерів.

Основні тези

  • Відбудова українських міст повинна базуватися на принципах центричності, стійкості і життєздатності та циркулярної економічної енергонезалежності.
  • В Україні невеличка кількість продуктів переробки: загальний виробничий обсяг продукції в Україні (сталь, зерно, руди, олії, переробка) становить близько $40 млрд торік, одна тайванська компанія тоді ж випустила продукції на $57 млрд.
  • Україна має виробляти те, що потрібно всьому світу, те, без чого світ не може існувати, тоді буде економічний інтерес в обороні та захисті нашої держави.
  • Держава повинна ухвалювати рамкові закони, але менше регулювати бізнес.
  • Держава – це комбінація органів влади різних рівнів і координація приватного сектору. Рішення потрібно приймати в інтересах громадськості, яка повинна інтегрувати ідеї та виявляти ініціативи.
  • Процес відновлення передбачає довгострокову перспективу із залученням якомога більше ресурсів, зокрема територіальних громад. Потрібні різноманітність і різні ступені державного стимулювання.

Повний текст за посиланням.

Відео дискусії:

Організатор дискусії: Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна. За підтримки та інформаційного партнерства з провідним діловим онлайн-виданням Економічна правда та просвітницькою ініціативою Останній Капіталіст.