×
Заповніть, будь ласка, форму нижче для переходу на платіжну систему
Новини

«Ціна держави» розповіла більш як 1,2 млн українців про вартість державних послуг

09.11.2018 31 жовтня завершено першу частину просвітницької кампанії з роз’яснення українцям вартості державних послуг.

Експерти «Ціни держави» та Центру протидії корупції об’їхали 15 міст України, в яких презентували регіональні дослідження про вартість держави мешканцям регіонів, проводили вуличні акції з роздачею «Рахунків від держави» та зустрічалися з місцевими активістами для обговорення інструментів, які розкажуть громадянам, скільки вони сплачують державі податків і що безоплатних державних послуг не існує.

Перша в історії незалежної України просвітницька кампанія з роз’яснення вартості держави громадянам викликала неабиякий інтерес медіа. За час регіонального туру вийшло 142 публікації в регіональних друкованих та онлайн-виданнях; 63 репортажі, програм та інтерв’ю на місцевих радіо, телебаченні та 4 на національних. Охоплення аудиторії становило більш як 1,2 млн осіб.

Під час вуличних акцій наші волонтери роздали понад 12 тис. рахунків від держави. Ми мали безліч дискусій, розмов, неординарних реакцій на істину, що українці сплачують до 50% від своїх доходів державі. Жіночка-пенсіонерка з Рівного, коли побачила результати на податковому калькуляторі – розплакалась.

А за півтора місяці регіонального туру 25 тис. нових користувачів зайшли на сайт Ціна Держави та порахували свої податки.

Під час зустрічей з активістами (загалом їх відвідало близько 250 осіб) ми почули багато ідей, які донесуть громадянам про вартість держави. Зокрема у кожному місті наголошували на важливості розробки шкільного навчального курсу та підготовки вчителів, розробки просвітницьких матеріалів під окремі категорії (студенти, пенсіонери) і просвітницьких плакатів для розміщення у багатоповерхівках, а також доопрацювання податкового калькулятора з можливістю побачити відрахування до місцевих бюджетів. Команда «Ціни держави» займеться реалізацією цих пропозицій.

На цьому наша кампанія не закінчується. У листопаді-грудні ми запустимо просвітницьку кампанію за допомогою партнерів з рітейлу. Буде масова розсилка «Рахунків від держави», яка охопить 3 млн адресатів. Триватиме також масштабна кампанія у соціальних медіа.

Просимо вас допомогти нам успішно провести першу в історії України загальнонаціональну кампанію. Якщо ви маєте ідеї з поширення інформації про калькулятор, просимо нам їх надсилати. Проект «Ціна держави» частково фінансується приватними благодійними внесками. Якщо ви вважаєте нашу роботу корисною, підтримайте її, будь ласка, за посиланням .