×
Please fill out the form below to proceed to the payment system
News

An online game about smuggling at customs was launched in Ukraine

26.06.2018 On June 25, the CASE Ukraine Center for Social and Economic Studies presented an online simulator on smuggling schemes at the Customs Border Meter .

Симулятор розроблений у вигляді браузерної гри, яка розкриває природу та механіку корупційних дій на пунктах митного контролю.

Презентація відбулась у форматі вистави, яку зробили актори “Дикого театру”, за мотивами «Контрабандного чтива».

Оскільки державний бюджет щороку втрачає близько $10 млрд, а контрабанда є поширеним явищем в Україні (зокрема, третина техніки ввозиться в країну за “сірими” схемами), CASE Україна вирішив гейміфікувати корупцію саме у цій сфері.

Гравець стартує з посади інспектора митного посту. В його завдання входить пропускати громадян і вантажі згідно із митним законодавством, або за хабарі. Від цього залежить ставлення його керівництва та служби безпеки, яка час від часу організовує антикорупційні заходи. Завдання гравця акумулювати гроші та ділитися із керівництвом та службою безпеки. Гроші потрібні, щоб можна було купити вищу посаду, де вже діють інші корупційні механізми збагачення.

Гра зроблена максимально автентично: вона містить реальні схеми, розміри хабарів, митний сленг тощо.

CASE Україна планує у майбутньому доробити інші рівні “митної кар’єри”, щоб користувачі мали повну картину про масштаби корупції у митній сфері та рівень залучення усіх її працівників.